Budapest

Budapest

Kiemelt hírek

2023. 08. 15.
Tartalmas hetet töltöttünk Szlovéniában, a Za in Proti szervezet által, 14. alkalommal, diákok és trénerek számára megszervezett World Schools Debate Academy képzésen vettünk részt. Festői környezetben, egy egész hetes képzésben részesültünk, amely a középiskolások versenyvita világába való bevezetését célozta.
2023. 08. 15.
Az MCC Vitaakadémia a Középiskolás programmal karöltve első alkalommal, de a lelkesedés alapján nem utoljára rendezte meg a KáPé-s diákoknak tervezett Vitatáborát.
2023. 08. 15.
Ha nyár, akkor vitatábor. Nem volt ez másképp idén sem.

Az MCC Vitaakadémia immáron 3. alkalommal rendezi meg a négynapos képzését a Balaton partján, ahol mindenféle korosztályból érkeznek azok a végzett vitavezetők és a formális vitában kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok, akik szeretnék még inkább gyarapítani az ismereteiket a vitázás terén.

Vitatréner képzés

Vitatréner képzés


Az MCC Vitaakadémia 3. vitatréner évfolyamának a nyitó képzési hétvégéje 2023. november 10-12. között.

Az MCC Vitaakadémia 3. vitatréner évfolyamának a nyitó képzési hétvégéje 2023. november 10-12. között.


Vitavezető képzés

Vitavezető képzés


Budapest
2023. november 10-12. között megrendezésre kerül az MCC Vitaakadémia Vitavezetőinek ötödik évfolyamának az első képzési hétvégéje.

2023. november 10-12. között megrendezésre kerül az MCC Vitaakadémia Vitavezetőinek ötödik évfolyamának az első képzési hétvégéje.


Gondoltad volna, hogy a matematikaórán tanult műveleteket a vitázásban is kamatoztatni tudod?

Emellett a hallgatók különböző szerepjátékon alapuló szituációs feladatokban fejleszthették érvelés és vitázási készségeiket, valamint hasznos információkat kaphattak arról, hogy miként reagáljanak a vita során feléjük intézett kérdésekre.


„Kár volt háborút üzenni a terrorizmusnak 2001 után.” – Vita az idei tanév első KP szombatján

Az MCC Geopolitikai Műhely vezetője beszélt az amerikaiak és szövetségeseik afganisztáni és iraki háborúiról, és olyan új kihívásokról is, mint például a globális felmelegedés vagy a biotechnológia.

Ezt követően a diákok a Vitaakadémia segítségével áshatták bele magukat jobban a témákba, fejthették ki és ütköztethették véleményeiket, érveiket. A nehéz téma és tételmondat ellenére, miszerint: „Kár volt háborút üzenni a terrorizmusnak 2001 után” sikeresen helytálltak hallgatóink.


Villámviták a zéróhéten

Az MCC 25 éve kiemelt célként tekint arra, hogy a magyar vitakultúrát terjessze, a diákok érvelési és vitázási készségeit fejlessze. 

Ősztől a Vitaakadémia Kárpát-medence-szerte 8 helyszínen várja a racionális vitakultúra iránt nyitott, fejlődni vágyó egyetemistákat. 

Keresd meg honlapunkon a hozzád legközelebb eső Vitaklubot és csatlakozz a szellemi vívók klubjához!


Több mint két napos programmal zárult az MCC Vitaakadémia 2020-21-es vitavezetői képzése.

Az MCC Vitaakadémia 2020-21-es vitavezetői képzése rendhagyó módon zajlott, hiszen a járványhelyzet miatt, az évet záró „Follow-up” napokon kívül szinte a teljes program az online térben zajlott. A felvételt nyert leendő vitavezetők 2020. november 27-29. között egy intenzív képzési hétvégén sajátították el az érveléstechnika és racionális vita alapjait, majd 2021.