World Schools Debate Academy

World Schools Debate Academy

Csoportkép

World Schools Debate Academy


Helyszín
Tartalmas hetet töltöttünk Szlovéniában, a Za in Proti szervezet által, 14. alkalommal, diákok és trénerek számára megszervezett World Schools Debate Academy képzésen vettünk részt. Festői környezetben, egy egész hetes képzésben részesültünk, amely a középiskolások versenyvita világába való bevezetését célozta.

WSDA széleskörű programkínálattal várta a résztvevőket, legyen az akár kezdő, haladó, vagy a kettő között, így mindannyian hasznos tapasztalatokra tehettünk szert. A Worlds Schools Debate Style vitaformátumra optimalizált, de nem csak ebben alkalmazott érveléselméleti órák képezték a tréningek gerincét, melyek alatt az összes sarkalatos témakört lefedő tudásanyag került átadásra gyakorlatias módon. Megérthettük, hogy mitől jó egy keretezés, milyen struktúrában érdemes gondolkodni, ezeken belül hogyan helyezzük el az érveinket, mi az érvelési hiba, milyen cáfolási stratégiák léteznek és még sok más.
Trénerekként a bírózásban merülhettünk el mélyebben, míg a diákok a tábor végén megrendezésre kerülő, kétnapos versenyen mérhették fel a szerzett tapasztalataikat. Örömünkre szolgál, hogy MCC-s középiskolás diákunk, Liszák Lili csapatával együtt döntős helyezést ért el a kezdő vitázók körében. Gratulálunk neki!
Az széleskörű tudásanyag elsajátítása mellett rendkívül inspiráló volt a világ számos tájáról érkező trénerekkel és diákokkal találkozni és közvetlenül megtapasztalni, hogy miként köt össze minket a vitakultúra népszerűsítése iránti elkötelezettség. Sokat tanultunk egymástól, megosztottuk és merítettünk egymás tapasztalataiból, amelyeket a jövőben kamatoztatni fogunk programjainkon, képzéseinken.


Címkék