Képzéseink

Képzéseink

Képzéseink

Az érvelés, a véleménykülönbségek ütköztetése, a kritikai gondolkodás egyaránt elengedhetetlen építőkövei egy értelmiségi párbeszédkultúrának.
Úgy gondoljuk, hogy a racionális keretek között zajló vita nem csupán egy intellektuális megmérettetés, hanem a különböző témák boncolgatásával, álláspontjaink ütköztetésével magához a valóság mélyebb megismeréséhez kerülhetünk közelebb.
Az MCC Vitaakadémia egy komplex, posztgraduális képzési program keretében jövőbeli vitavezetőket, vitatrénereket és mentorokat képez, hozzájárulva ezzel a hazai vitakultúra fejlesztéséhez, a valódi, kölcsönös tiszteleten alapuló demokratikus párbeszédkultúra népszerűsítéshez Kárpát-medence szerte.

A Vitaakadémia program keretei között a formális szabályozott vitában gyakorlott szakembereket képzünk:


.

A résztvevők a képzés során logikai, érveléstechnikai és retorikai képességeket sajátítanak el, megtanulják a formális vita szabályait, számtalan alkalommal nyílik lehetőségük gyakorolni a higgadt, racionális érveken alapuló vitázást. A vitavezetők és -trénerek nem csupán a szakmai tudást sajátíthatják el, hanem a közösségépítési és mentorációs képességeiket is fejleszthetik.

Képzéseink

1 éves képzés
6 hónapos képzés
6 hónapos képzés